Beskrivelse
Vælg et af nedenstående valgfag:
Lyt til og se på klassisk musik
Klassisk musik kan noget særligt, og det er også derfor, at vi gentager kurset med nye musikstykker år efter år. Værkerne er primært fra barokken, wienerklassikken og den romantiske periode. På kurset bliver du præsenteret for et bredt udvalg af kendte og mindre kendte værker og komponister fra den klassiske musiks verden. På forårets kursus vil vi fordybe os i to temaer, nemlig de berømte koncerter for soloinstrument og symfoniorkester, samt kammermusik for blæserbesætninger. Som vanligt vil vi overvære værker uden afbrydelse på storskærm med en grundig introduktion til både komponist og musikstykke, samt til de musikere eller orkestre vi møder undervejs, ligesom vi vil evaluere hvert musikstykke, vi gennemgår. Der vil således være rig lejlighed til at diskutere værkerne. Lærer: Simon Vikstrøm.
Rytmisk kor
En tilbagevendende succes på Højskolen Marielyst er årets kor-kursus, hvor vi knokler, sveder, griner og indøver et repertoire, som vi synger for resten af højskolen på kursets sidste dag. Vi kommer til at synge 1-, 2- og 3-stemmige sange. Bl.a. Sebastians Fuld af nattens stjerner, Tøsedrengenes Bruge og bruges, The Beatles’ Hey Jude samt I Still Haven’t Found What I’m Looking For med U2. Ændringer kan forekomme! Vi synger efter tekster og noder med tekst. Det er ikke nødvendigt at kunne synge efter noder – det lærer vi undervejs. Kom og nyd et par aktive uger sammen med andre sangglade mennesker. Alle kan være med! Lærere: Jan Borre og Peter Søvad.
Få gang i skriveriet
Selvom du hverken er forfatter eller journalist, kan du sagtens lære at skrive levende tekster. Kniber det med at finde motivationen, er kurset en oplagt mulighed for at komme i gang – hvad enten du vil nedskrive dine memoirer eller drømmer om at skrive en roman. Vil du fx gerne skrive dine erindringer ned, men kniber det med at finde hoved og hale i minderne, får du hjælp til at finde dem frem fra glemslen og flytte tankerne fra hovedet til ord på papiret. Uanset hvad der hindrer dig i at skrive, har holdets lærer masser af gode råd til, hvordan du får gang i skriveriet – han har sågar udgivet en bog med alle sine nyttige tips. Lærer: Hans Chr. Andersen.
Akrylmaling
Vil du gerne lære at male, eller vil du gerne have tid til rigtig at fordybe dig i din passion? Alle kan være med, når vi beskæftiger os med de grundlæggende teknikker inden for akrylmaling, lige fra farvelære og komposition til opstillinger. Kurset henvender sig nemlig til både uøvede og øvede og giver dig en introduktion til akrylmaleri – og til maleri som sådan. Vi arbejder både med naturalistisk og ekspressivt maleri. Undervejs lærer du forskellige maleteknikker og kommer til at lege med farver, som du aldrig har gjort det før. Lærer: Kåre Lind.
Det sker der også:
Morgenmotion alle hverdage fra kl. 7.30 – 8.00, så medbring tøj du kan bevæge dig i.
Efter eftermiddagskaffen er der fælles foredrag, gåture eller andet på tværs af valgfagene.
Mandag d. 4. marts er der foredrag med Lærke Kløvedal med udgangspunkt i hendes bog Sømærke.
Onsdag d. 6. marts er der festmiddag om aftenen med en lækker 3 retters menu.
Lørdag d. 9. marts er der en heldagsudflugt i bus.
Søndag d. 10. marts er der Søndagssalon med refugiegæst og komponist samt dirigent Emil Ritter om eftermiddagen.
Tirsdag d. 12. marts er der arrangementet “Ord og toner” med Ghita Nørby & Lars Hannibal.